1. sejltur i vores nye båd – fra Ebeltoft til Grenå

Det blæste godt nok lidt, men vi kunne ikke vente med at komme på vandet og få sat sejlene! Vi havde fået Morten og Lene til at sejle med ud af havnen på en lille prøvetur – det var godt at have et par ekstra hænder første gang vi sejlede ud og ind i en havn. Motoren gik som den skulle så vi vendte lige uden for havnen og sejlede ind igen. Morten og Lene skulle køre vores bil hjem igen.

Valdemar og William skulle lige prøve at sidde på dækket mens vi sejlede.

Valdemar og William skulle lige prøve at sidde på dækket mens vi sejlede.

Vi satte forsejlet lige uden for havnen og sejlede med det frem til bøjen et par sømil uden for havnen. Derefter var der ret modvind, så vi fortsatte for motor ind til sydspidsen af Mols. Derfra havde vi en agten for tværs op til Grenå, så forsejlet blev sat igen og motoren slukket. Første gang alene for sejl. Det var en fantastisk fornemmelse at sejle videre uden motorlarm! William og Valdemar skiftedes til at styre båden, men det var nu også ganske rart at kunne sætte en selvstyrer igang :o)

Efter et par timers sejlads blev motoren “sat” igen, så vi hurtigt kunne komme ind til Grenå. Vi var sultne og ville ikke lave mad i de lidt store bølger. Drengene havde travlt med at komme ud med fiskestængerne, så det blev til en lille fisketur mens aftensmaden blev lavet.

Vi sejlede fra Ebeltoft kl. 11:30 og var i Grenå kl. 15:45, så godt 4 timer havde turen varet.

William får hurtigt lært at styre!

William får hurtigt lært at styre!


image

Valdemar er også en dygtig styrmand!

Skriv et svar