En hård tur gennem Limfjorden

Vi sejlede fra Hals kl. 8 i frisk vind. I Langerak satte vi et rebet forsejl, men havde fortsat motoren kørende, så det gik for en gangs skyld hurtigt igennem langerak – ved Grønlandshavnen lå et mærkeligt fartøj, som vi var nødt til at få et billede af. Det var åbenbart beregnet til at opsætte vindmøller på havet.

Mystisk skib med ben

Mystisk skib med ben

Limfjordsbroen havde desværre lige været oppe da vi nåede frem, så vi ventede ca. 20 minutter for at passere. Til gengæld åbnede Jernbanebroen lige da vi var kom til den. Vi gik ind i Vestre Bådhavn og fik besøg af Vibeke og Karsten, som alligevel var på havnen for at gøre deres båd, Pingvinen, en Impala 30, klar til sæsonen.

Turen var knap 18 sømil, og varede 3 timer.

 

 

Fredag gik turen fra Aalborg til Amtoft. Det var stille vejr, så motoren måtte arbejde for sagen. I Gjøl Bredning kom vinden og vi satte forsejlet frem mod Nibe Bredning. Vinden øgede hurtigt og vi havde vindstød over 15 m/s, så forsejlet blev rullet ind til en ganske lille trekant.

God fart i hård vind

God fart i hård vind

wpid-13981930042575.jpg

 

 

 

 

 

 

 

wpid-13981929913484.jpg wpid-13981930361657.jpg

 

 

 

 

 

Efter Nibe bredning slukkede vi motoren og fortsatte med mere end 6 knob for det rebede forsejl alene. Det sidste stykke frem mod Aggersundbroen blev motoren igen tændt, så vi lige kunne nå en tidligere åbningstid. Valdemar fik sig en lille lur. Han har svært ved at holde sig vågen når motoren kører.

Vi havde oprindeligt regnet med at gå ind i Løgstør, men den kraftige vind lige ind igennem havnehullet betød at det var et særdeles dårligt sted at ligge og ikke uden risiko at anløbe, så vi bestemte os for at fortsætte til Amtoft, selv om Løgstør Bredning ville blive en voldsom omgang, med store bølger. Det viste sig at holde stik – det var en ret voldsom omgang, men båden føltes fortsat helt tryg. Drengene syntes bare det var sjovt med de store bølger, mens Mette var noget utilpas med situationen. Der gik halvanden time med de store rullere før vi nåede Amtoft. Største vindstød var på 36 knob, hvilket svarer til ca. 18 m/s eller hård kuling, så vi fik da prøvet udstyret af!

Besøg af Jakobs forældre til påskefrokost

Besøg af Jakobs forældre til påskefrokost

Jakobs forældre kom på besøg og til Påskefrokost, Mette trængte til en god snaps og en kraftig øl efter den tur over bredningen, så stemningen blev hurtigt god igen :o)

Til aften lagde vinden sig igen, og natten var også stille og rolig.

 

 

 

 

Vi hyggede os med en film og lidt fredagsslik til aften.

wpid-13981931724883.jpg wpid-13981931874424.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Lørdag stod den så på sidste etape mod Thisted. Det var næsten stille og en meget smuk dag at komme hjem med Buena Vista på. Drengene skiftedes til at styre og vi skulle selvfølgelig lige se hjem til huset da vi sejlede forbi Sennels. I Thisted var både Anne-Mette og Ulrik og Jakobs forældre mødt op for at tage imod os. Det var rigtig dejligt, og resten af dagen var der mange der var interesserede i at se vores nye båd.

wpid-13981932173765.jpg wpid-13981932625736.jpg wpid-13981933076037.jpg

Skriv et svar