Fra Köpmannebro til Dalbergså og Vänersborg

Vi kom tidligt afsted fra Köpmannebro – vi så frem til at komme ud på et lidt større farvand og sejle lidt længere distancer. Det havde vi savnet. Planen var at gå ind til Dalbergså. Vi havde talt med Conny fra “Ditte” (også en Thisted-båd), der anbefalede stedet. De havde også været oppe i Dalslands kanalen, og var lige en enkelt havn foran os hele tiden.

Mette lavede pandekager til morgenmad, hvilket efterhånden er blevet lidt af en tradition. Det var der ingen af drengene der klagede over!

Mette i køkkenet

Mette i køkkenet

Pandekagespisning på Väneren

Pandekagespisning på Väneren

 

 

 

 

 

 

 

Lidt hen på formiddagen blev det pludseligt tåget. Det var egentlig ret ubehageligt, selv om vi vidste hvor vi var, kunne vi ikke se noget som helst. Da solen rigtig fik magt forsvandt det heldigvis lige så hurtigt som det var kommet.

Vi gik ind til Dalbergså, som ligger i mundingen af Å’en. Det var egentlig et ganske fint sted, og med gode muligheder for at sejle på opdagelse i gummibåden. Vi lå der et par timer, og nåede også lige at sejle lidt i gummibåden, inden vi bestemte os for at vejret var for godt til at ligge i havn. Så afsted igen. Næste stop Vänersborg.

Badning og hygge på Väneren

Badning og hygge på Väneren

Vel ude af Dalbergså stoppede vi op for igen at bade på dækket. Det var fantastisk vejr, så vi havde også brug for at blive nedkølet lidt. 

Der var livlig trafik på søen, og lige før Vänersborg lå hundredevis af optimistjoller, der deltog i de Junior Nordiske Mesterskaber.

Vi gik ind i Vänersborg Gästhamn & Marina, der lå syd for broerne, og for første gang på turen mødte vi andre danske både. Efter aftensmaden sejlede vi alle en tur i gummibåden, ind igennem centrum af byen. Det var en meget hyggelig tur, med drengene som styrmænd.

Skriv et svar