Fra Trollhättan til Kungälv

Vi sejlede fra Trollhättan kl. 10:45. Vi havde planer om at gå ind til Kungälv, hvor der skulle være en lille hyggelig havn lige neden for Bohus fästningen. Blot en enkelt sluse skulle vi igennem, i Lilla Edet, hvor de laver toiletpapir.

Slusen i Lilla Edet

Slusen i Lilla Edet

Mette var blevet ganske god til det til sidst!

Mette var blevet ganske god til det til sidst!

Lilla Edet så meget trist ud i området omkring slusen, gamle forfaldne bygninger, der havde stået tomme i mange år, desuden var Götakanalen på denne strækning ikke så spændende rent naturmæssigt. Det mest interessante der skete på turen var et par små fragtskibe vi mødte på vejen.

Indsejlingen til Kungälv var til gengæld rigtig fin og hyggelig, det virkede lidt som om man sejlede ind i en mose, med høje siv til alle sider. Vi var faktisk lidt i tvivl om vi var på rette vej, men pludselig dukkede den lille fine havn op, fyldt med turistsejlere, og endda en enkelt dansk båd.

Turen varede 5 timer, så drengene trængte til at komme ud og løbe da vi kom ind, så vi havde lovet at give is ved fæstningen. Der var desværre lukket for publikum, på grund af en koncert, men is kunne vi da heldigvis stadig købe. Vi gik en tur ind mod byen i stedet, men Valdemar var blevet lidt træt, så vi nåede ikke helt til centrum før vi vendte om.

Efter aftensmaden sejlede vi en tur i gummibåden for at fiske. Vi havde et blink hængede bagude og Valdemar og William skiftedes til at styre båden rundt i de små åer, der var mellem sivene. En STOR fisk vendte rundt i overfladen lige ved siden af båden, så vi var helt sikre på at nu ville vi få fisk med hjem. Desværre havde vi lige netop denne dag ikke fiske-heldet med os.

Skriv et svar