Vänersborg – Trollhättan

Efter en langsom morgen og en gåtur til Vänersborg centrum sejlede vi kl. 13 videre mod Trollhättan. Der var en enkelt sluse på vejen, som vi kom igennem sammen med en turistfærge fra Trollhättan.

SAAB fabrikken ved Trollhättan

SAAB fabrikken ved Trollhättan

 

Kort før Trollhättan kom vi forbi SAAB-fabrikken, en kæmpe fabrik der nu var helt uden aktivitet, det var et trist syn og må have påvirket byen meget.

 

 

 

 

Vi lagde ind i en lille havn lige før den øverste af de store sluser. Lige foran os lå en sejlbåd fra Hvalpsund, så vi følte os lidt hjemme. Efter en hurtig tur rundt for at kigge lidt på de gamle sluser og læse historien omkring dem, sejlede vi ind i den første af sluserne. Mette var lidt bekymret for dem på grund af størrelsen.

Et af de gamle sluse-forløb.

Et af de gamle sluse-forløb.

Trollhättan sluserne

Trollhättan sluserne

 

 

 

 

 

 

 

 

Og så til sluserne…

Den første af de store sluser i Trollhättan

Den første af de store sluser i Trollhättan

Langt op...

Langt op…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Midterste sluse

Midterste sluse

Endnu en sluse...

Endnu en sluse…

 

 

 

 

 

 

 

En træt Valdemar efter mange oplevelser

Sluse-arbejde er hårdt, så man kan få brug for en lille lur…

Hjælp fra en erfaren sluse gast

Hjælp fra en erfaren sluse gast

 

 

 

 

 

 

 

 

Nederste sluse i Trollhättan

Nederste sluse i Trollhättan

Endnu en erfaren slusegast! Men stadig lidt træt.

Endnu en erfaren slusegast! Men stadig lidt træt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi var blevet anbefalet af “Ditte” at gå ind til naturhavnen, Åkers Vass, lige nedenfor den nederste sluse. Åkers Vass er området ved den gamle indsejling til den nederste sluse i et af de gamle sluseløb. Et rigtigt hyggeligt, og anbefalelsesværdigt sted. Det var gratis at ligge der, men der var til gengæld heller ikke toiletter, vand eller strøm.

Grillaften ved Åkers Vass

Grillaften ved Åkers Vass

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mens vi spiste sejlede et fragtskib ind til den nederste sluse. Vi kunne høre motoren brumme, så vi bestemte os for at gå op til den øverste sluse og se hvordan det foregik med et så stort skib i slusen. Det var faktisk ret imponerende. Den fyldte hele slusen ud, både i bredden og længden. Den var formentlig bygget til lige at kunne gå igennem netop disse sluser. Det var for øvrigt en “ung” pige på alder med os der sejlede den. Det syntes Mette var lidt sejt…

Fragtskibet "Skagern" i Trollhättan sluserne.

Fragtskibet “Skagern” i Trollhättan sluserne.

Den kunne også lige være der i længden.

Den kunne også lige være der i længden.

4 thoughts on “Vänersborg – Trollhättan

 • 18. april 2014 at 18:28
  Permalink

  Hej alle 4 gæve sejlere. Flot hjemmeside og lækkert at se jeres flotte nye båd ;-)! Det er godt at læse om jeres tur til Hals og se, at Buena Vista er i gode hænder – og hyggeligt at møde jer alle 4 i Grenå.god vind fremover.
  Hilsen fra Dorthe og Jørgen

 • 26. maj 2014 at 18:58
  Permalink

  Hej Mette og Jacob, dejlig hjemmeside I laver, det ser ud til I bruger båden meget, og I laver nogle hyggelige og dejlige ture, flot lavet, flotte FOTO. Håber i er glade for båden, vi bliver noget nostalgiske når vi ser de gode foto.
  Vi har kun været på en weekend tur til Tunø. Men har dog sejlet meget her i vigen, prøvet alt af inden vi skal afsted på den store tur. Vi starter på mandag den 2. Juni.
  God sommer og gode hilsner fra Dorthe og Jørgen.

  PS tillykke med at I fik solgt den anden båd.

  • 26. maj 2014 at 20:56
   Permalink

   Hej Dorthe og Jørgen. Dejligt at høre fra jer! I kan tro at vi er glade og tilpasse med Buena Vista. Vi bruger så meget som mulig af vores tid på hende, vi forbereder os også på sommerferien, som går til Bornholm og formentlig over Polen og Tyskland hjem. Vi holder ca. 5 ugers sommerferie, så vi håber på at nå den foreløbige plan. Vi glæder os til at kunne følge med på jeres lange tur via jeres hjemmeside. Det bliver rigtigt spændene for jer! Hvis i får tid til at læse det næste nummer af Bådmagasinet inden i drager afsted, er der en artikel om os deri. Kan i have en rigtig god sommer og pas godt på jer selv. Mvh. Jakob og Mette

 • 28. maj 2014 at 20:14
  Permalink

  Hej. Ja vi har set Bådmagasinet, flot artikel. Jeg kunne godt ønske jer medlem af Langturssejlerne FTLF.dk. Og så kunne i evt være med til at arrangere en flotilleturen for familier med børn, den ville jo være korter en det vi nu er med på, men kunne være rigtig spændende for børne, med arr. For børn, fiske konkurrence krabbe fangst mm. Mvh Jørgen

Skriv et svar